Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Tak brzmiał też tytuł jednego z moich wcześniejszych wpisów i nie ma w nim absolutnie przesady. Pamiętajcie, że zawsze warto wybierać coś, co doda nam energii, a przy tym będzie smaczne i sycące. Ja polecam owsianki, na ciepło, na zimno, w zależności na co masz ochotę danego dnia. Owsianka z jogurtem i granatem gości u mnie często na stole.
Owsianka z jogurtem i granatem – składniki:
- 3 – 4 czubate łyżki płatków owsianych (nie błyskawicznych),
- 1 łyżeczka otrębów owsianych,
- owoc granatu,
- kilka orzechów laskowych,
- kubeczek (150 g) gęstego, dobrego jogurtu naturalnego
Sposób przygotowania:
Płatki zalewamy wodą wieczorem i przykrywamy, aby zmiękły. Można też rano zalać je gorącą wodą i przykryć talerzykiem na 15 minut. Na płatki dajemy otręby owsiane, wysypujemy ziarnka granatu, rozdrobnione orzechy laskowe (np. 3 sztuki), na górę wylewamy jogurt, posypujemy granatem i orzechami (także w ilości ok 3-4 sztuk) i gotowe.
Szybkie, prawda?
Smacznego!

DARMOWY EBOOK
„20 strategii dla fit ciała i umysłu”




